Forsiden Meny Bakervarer Kaffe Kontakt

Med FARE for avslre at...

06.11.2012
20:39

... det er skrekkelig lenge siden jeg har ryddet i kjkkenskuffene, drister jeg meg likevell
ut med disse bildene. Vi har pusset opp kjkkenet i heimen den siste mneden, og har ftt tatt et skikkelig rsk i "en del ting" som bare har blitt liggende.
En del ting betyr blandt annet gamle Nescafe poser, gamle pumper, gamle siruper, gamle teposer... Ja i det hele tatt!!

For sette hvor gammelt en del av disse tingene var i perspektiv kommer her en liten fortelling om min oppdagelse av kaffe:

Kaffelivet startet for fullt i 2003. Da begynte jeg bestille latte med sirup nr jeg var p Cafe M eller Kafferiet.
Mye karamell, vanilje og sjokoladesirup. Hvis vi skulle kose oss med noe hjemme.. Hmm, kanskje Nescafe sin Cafe au Chocolat. Pulver rrt ut i vann. Mmm.

I 2005 kjpte mannen min seg Rancilio Espressomaskin og vi avanserte skikkelig!! N ville vi drikke kaffe helt uavhengig av pningstider.
Egen kvern, ferske kaffebnner, dunkeboks og espresso shot glass.
Jeg hadde gleden av bli servert, og ville p det tidspunktet helst ikke lre hvordan jeg brukte den maskinen...
(Lurt triks for bli servert kaffe hjemme).

Nr det nrmet seg 2009 begynte kaffelagingen min. Tamping, kverningsgrad, kaffens ferskhet, crema, latteskum, flyelskum, cortadomelk, og hvor mange sekunder rant den p... Ble godt brukte begrep.
Fr pningen av bare barista kaffebar satt jeg inn sttet for fult, og siden vren 2009 har jeg laget uendelig mange espressodrikker.


Hvis noen n klarer gjette hvor mange r den Nescafeposen har ligget i skuffen skal de f en valgfri kaffe av meg:)







- Kjersti ( ikke s glad i rydde i kjkkenskuffer hjemme)



(...mer glad i leik og moro)

brd & kaffe, brd & kaffe, brd & kaffe

28.10.2012
20:45

Vre viktigste rvarer: Slik ankommer de oss i STORGATA 40 hver eneste uke.

Herfra gr veien til brd...

.... og kaffe!






UKAS FAVORITT: KENYA MUKURWE

22.10.2012
10:00

MANDAGSSKONSEPT: "Ukas Favoritt".

En av vre yngste og ferskeste baristaer, Marthe, har valgt ut nettopp Kenya Mukurwe som sin favoritt blant de nye JACU-kaffene vre av flgende rsaker;

- "Jeg har s vidt begynt drikke svart kaffe, s den er ndt til vre fruktig for at jeg skal synes den er god."

Og Mukurwe gjr seg fortjent beskrivelsen som fruktig, kraftig og mild- men ikke ndvendigvis bare for kaffe-nybegynneren.

Motstridende adjektiver tenker kanskje du? Da har du rett.

Mukurwe er en kompleks kaffe, som vi derfor vil kalle en allrounder; den passer til mange ulike bryggemetoder, deriblant presskanne, filter og aeropress. KJR P med Kenyansk kaffe, for den er en slager!

- Julie.

Cappuccino, enkel eller dbl?

15.10.2012
10:05

Som barista i en kaffebar er det kanskje det sprsmlet vi stiller alle flest ganger i lpet av en dag...
Dobbel eller enkel? Dobbel eller enkel? Dobbel eller enkel?

Bare i tilfelle dere lurte:)

Dobbel er dobbel s sterk, men samme kopp og totale mengde.
Enkel er kun en shot espresso og i en latte smaker det dermed mer melk enn kaffe for eksempel..

Bare spr hvis det er noe dere lurer p. Mange spr, og mange flere har sikkert sprsml som de ikke tr stille.
Jeg lover, vi vil gjerne at dere spr. Det er moro snakke kaffe!

- Kjersti ( kaffetrst, men alt for langt fra vr hrlige La Marzocco)

for den kunnskapslystne

08.10.2012
22:16
For den nye gjesten vr - den ferskeste kunden vr, s kan det ved frste yekast virke som at bakevarene vre er vr viktigste salgsvare. Men gjemt bak store, fristende kanelboller og lukten av nybakt brd, har det i lpet av hele det lange ret vrt vrt muligheten for smake og kjpe kaffe av den eksklusive sorten. N er den eksklusiviteten blitt ytterligere srpreget.
Vi presenterer vr nye kaffeleverandr; JACU.

JACU var mandag p bakeriet, og ikke bare p besk - men p arbeidsoppdrag. For n er WITH brd & kaffe blitt transformert til mer enn bare et bakeri med kaffeutsalg; n er vi en ekte kaffebar, og kaffehylla er stappfull av kaffesorter som kan brukes til alt; med ulike smaker via ulike bryggemetoder.
Mandagkveld inviterte JACU-ekteparet fra lesund, i samarbeid med Kjersti, til kaffekurs i bakeriets lokalet. Kurset gikk p det som kjennetegnes som "profesjonell kaffesmaking" ; cupping.
Og vi cuppet! Vi luktet, smakte, veddet, og tapte veddeml - og vi fant vr favorittkaffe! Kaja og jeg var srlig glad i mrkbrent kaffe sammen med Vibekes deilige trfler..
Jeg vil tro at jeg p vegne av alle baristaene p With brd & kaffe kan si at vi ble fylt med ny giv og kaffeinspirasjon, som en flge av engasjerte kaffe-eksperter fra JACU.
Dessuten hadde vi det ganske s morsomt i sosialt samvr med noen av vre stamkunder, som ogs deltok p kurset! Her er barista Benedicte i et lattermildt yeblikk med kaffekunden vr Geir :)
S en stooor takk til JACU som kurset oss - og som dessuten bd p fantastisk gode kaffekopper. Men takk ogs til kundene som deltok p kurset - det er kundene vi lager kaffe for, s deres engasjement og veiledning er supert for oss!!
Jippi for KAFFESMAK, BARISTAKUNST OG FAGLIG EKSPERTISE!
- Julie.

"rainy-days" er GODE unnskyldninger...

26.09.2012
10:47

regntugne Tnsberg-dager, hvordan kan de gjres litt mer solfylte?

Selvflgelig. Ved ta seg en pust i bakken, skygge unna regndrpene, og bruke lang tid p en kopp kaffe. Pfyll inkludert! :)

- Julie.

ENDELIG p WITH brd & kaffe! N kommer klippekortet (eller kaffeboken som vi kaller det hos oss).

17.09.2012
22:49

... Vi braker det hele ls p torsdag 20 SEPTEMBER, med 2 stempler pr kaffe hvis du refererer til ha lest dette p bloggen:)



godt sagt..

01.07.2012
23:13

Kaffe er symbolet p kjrligheten. Man elsker den brun, blond og sort, men alltid - varm.

- Ukjent.

With brd & kaffe er et koselig sted der du kan nyte bde hjemmelagde bakervarer, god kaffe og hyggelig personale.

pningstider:
man-fre: 080-1700
lr: 09-1600
sn: 10-1600

Bla i bloggen

Sk i bloggen

Siste innlegg

Lenker

hits