Forsiden Meny Bakervarer Kaffe Kontakt

Med FARE for å avsløre at...

06.11.2012
20:39

... det er skrekkelig lenge siden jeg har ryddet i kjøkkenskuffene, drister jeg meg likevell
ut med disse bildene. Vi har pusset opp kjøkkenet i heimen den siste måneden, og har fått tatt et skikkelig røsk i "en del ting" som bare har blitt liggende.
En del ting betyr blandt annet gamle Nescafe poser, gamle pumper, gamle siruper, gamle teposer... Ja i det hele tatt!!

For å sette hvor gammelt en del av disse tingene var i perspektiv kommer her en liten fortelling om min oppdagelse av kaffe:

Kaffelivet startet for fullt i 2003. Da begynte jeg å bestille latte med sirup når jeg var på Cafe M eller Kafferiet.
Mye karamell, vanilje og sjokoladesirup. Hvis vi skulle kose oss med noe hjemme.. Hmm, kanskje Nescafe sin Cafe au Chocolat. Pulver rørt ut i vann. Mmm.

I 2005 kjøpte mannen min seg Rancilio Espressomaskin og vi avanserte skikkelig!! Nå ville vi drikke kaffe  helt uavhengig av åpningstider.
Egen kvern, ferske kaffebønner, dunkeboks og espresso shot glass.
Jeg hadde gleden av å bli servert, og ville på det tidspunktet helst ikke lære hvordan jeg brukte den maskinen...
(Lurt triks for å bli servert kaffe hjemme).

Når det nærmet seg 2009 begynte kaffelagingen min. Tamping, kverningsgrad, kaffens ferskhet, crema, latteskum, fløyelskum, cortadomelk, og hvor mange sekunder rant den på... Ble godt brukte begrep.  
Før åpningen av bare barista kaffebar satt jeg inn støtet for fult, og siden våren 2009 har jeg laget uendelig mange espressodrikker.


Hvis noen nå klarer å gjette hvor mange år den Nescafeposen har ligget i skuffen skal de få en valgfri kaffe av meg:)
 

 

 



 





- Kjersti ( ikke så glad i rydde i kjøkkenskuffer hjemme)



(...mer glad i leik og moro) 

 

brød & kaffe, brød & kaffe, brød & kaffe

28.10.2012
20:45

 

 

 

 

 

 

Våre viktigste råvarer: Slik ankommer de oss i STORGATA 40 hver eneste uke.

 

 

Herfra går veien til brød...

.... og kaffe!






UKAS FAVORITT: KENYA MUKURWE

22.10.2012
10:00

MANDAGSSKONSEPT: "Ukas Favoritt". 

En av våre yngste og ferskeste baristaer, Marthe, har valgt ut nettopp Kenya Mukurwe som sin favoritt blant de nye JACU-kaffene våre av følgende årsaker; 

- "Jeg har så vidt begynt å drikke svart kaffe, så den er nødt til å være fruktig for at jeg skal synes den er god." 

Og Mukurwe gjør seg fortjent beskrivelsen som fruktig, kraftig og mild - men ikke nødvendigvis bare for kaffe-nybegynneren.

Motstridende adjektiver tenker kanskje du? Da har du rett.

Mukurwe er en kompleks kaffe, som vi derfor vil kalle en allrounder; den passer til mange ulike bryggemetoder, deriblant presskanne, filter og aeropress. KJØR PÅ med Kenyansk kaffe, for den er en slager!

- Julie.

Cappuccino, enkel eller dbl?

15.10.2012
10:05

Som barista i en kaffebar er det kanskje det spørsmålet vi stiller alle flest ganger i løpet av en dag...
Dobbel eller enkel? Dobbel eller enkel? Dobbel eller enkel?

Bare i tilfelle dere lurte:)

Dobbel er dobbel så sterk, men samme kopp og totale mengde.
Enkel er kun en shot espresso og i en latte smaker det dermed mer melk enn kaffe for eksempel..

Bare spør hvis det er noe dere lurer på. Mange spør, og mange flere har sikkert spørsmål som de ikke tør stille.
Jeg lover, vi vil gjerne at dere spør. Det er moro å snakke kaffe! 

 

          - Kjersti ( kaffetørst, men alt for langt fra vår hærlige La Marzocco)

for den kunnskapslystne

08.10.2012
22:16
For den nye gjesten vår - den ferskeste kunden vår, så kan det ved første øyekast virke som at bakevarene våre er vår viktigste salgsvare. Men gjemt bak store, fristende kanelboller og lukten av nybakt brød, har det i løpet av hele det lange året vårt vært muligheten for å smake og kjøpe kaffe av den eksklusive sorten. Nå er den eksklusiviteten blitt ytterligere særpreget.
Vi presenterer vår nye kaffeleverandør; JACU. 

JACU var mandag på bakeriet, og ikke bare på besøk - men på arbeidsoppdrag. For nå er WITH brød & kaffe blitt transformert til mer enn bare et bakeri med kaffeutsalg; nå er vi en ekte kaffebar, og kaffehylla er stappfull av kaffesorter som kan brukes til alt; med ulike smaker via ulike bryggemetoder. 
Mandagkveld inviterte JACU-ekteparet fra Ålesund, i samarbeid med Kjersti, til kaffekurs i bakeriets lokalet. Kurset gikk på det som kjennetegnes som "profesjonell kaffesmaking" ; cupping. 
Og vi cuppet! Vi luktet, smakte, veddet, og tapte veddemål - og vi fant vår favorittkaffe! Kaja og jeg var særlig glad i mørkbrent kaffe sammen med Vibekes deilige trøfler.. 
Jeg vil tro at jeg på vegne av alle baristaene på With brød & kaffe kan si at vi ble fylt med ny giv og kaffeinspirasjon, som en følge av engasjerte kaffe-eksperter fra JACU. 
Dessuten hadde vi det ganske så morsomt i sosialt samvær med noen av våre stamkunder, som også deltok på kurset! Her er barista Benedicte i et lattermildt øyeblikk med kaffekunden vår Geir :)
Så en stooor takk til JACU som kurset oss - og som dessuten bød på fantastisk gode kaffekopper. Men takk også til kundene som deltok på kurset - det er kundene vi lager kaffe for, så deres engasjement og veiledning er supert for oss!! 
Jippi for KAFFESMAK, BARISTAKUNST OG FAGLIG EKSPERTISE! 
- Julie. 

"rainy-days" er GODE unnskyldninger...

26.09.2012
10:47

regntugne Tønsberg-dager, hvordan kan de gjøres litt mer solfylte? 

Selvfølgelig. Ved å ta seg en pust i bakken, skygge unna regndråpene, og bruke lang tid på en kopp kaffe. Påfyll inkludert! :)

- Julie. 

ENDELIG på WITH brød & kaffe! Nå kommer klippekortet (eller kaffeboken som vi kaller det hos oss).

17.09.2012
22:49

 

... Vi braker det hele løs på torsdag 20 SEPTEMBER, med 2 stempler pr kaffe hvis du refererer til å ha lest dette på bloggen:)



godt sagt..

01.07.2012
23:13

Kaffe er symbolet på kjærligheten. Man elsker den brun, blond og sort, men alltid - varm.

- Ukjent. 

With brød & kaffe er et koselig sted der du kan nyte både hjemmelagde bakervarer, god kaffe og hyggelig personale.

Åpningstider:
man-fre: 080-1700
lør: 09-1600
søn: 10-1600

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Lenker

hits